
راهاندازی نخستین سامانه پایش مصالح ساختمانی کشور در استان فارس

شیراز- ایرنا- برای نخستین بار در کشور، سامانهای هوشمند و یکپارچه به منظور نظارت بر زنجیره تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی در استان فارس راهاندازی شد.
به گزارش جمعه ایرنا، سامانه پایش مصالح ساختمانی با عنوان “مدیریت الکترونیک زنجیره تأمین ساخت و ساز” (مازیس) برای نخستینبار در سطح کشور، در این استان به صورت رسمی فعال شد.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس، در تشریح این طرح نوآورانه گفت: این سامانه یک پلتفرم هوشمند برای پایش و مدیریت فرآیند تولید، توزیع و مصرف مصالح ساختمانی استاندارد است که گامی مهم در جهت ارتقای کیفیت ساخت و ساز و شفافسازی زنجیره تأمین به شمار میآید.
ناصر رضایی افزود: تا پیش از راهاندازی این سامانه، به دلیل فقدان زیرساختهای تحلیلی، امکان پایش دقیق میزان تولید، نحوه مصرف و کیفیت ساخت بتن وجود نداشت، اما با فعالیت فاز نخست مازیس، این امکان فراهم شده تا تمام مراحل، از لحظه تولید تا مصرف بتن، بهصورت لحظهای و دقیق رصد شوند.
رضایی ادامه داد: تمرکز فاز نخست سامانه مازیس بر بتن آماده و خدمات آزمایشگاهی است و شرایطی فراهم میآورد تا محل و میزان تولید، کیفیت بتن و محل مصرف آن کاملاً مشخص باشد، این موضوع ضمن ایجاد رقابت سالم میان تولیدکنندگان، به ارتقای کیفی مصالح و افزایش رضایتمندی مصرفکنندگان منجر خواهد شد.
وی ادامه داد: حضور در این سامانه در فاز نخست به صورت داوطلبانه خواهد بود و پس از اتمام مرحله آزمایشی، ثبت اطلاعات تمامی ذینفعان از جمله دستگاههای اجرایی، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و مصرفکنندگان، الزامی خواهد شد.
او اظهار کرد: تمامی فعالان صنعت ساختمان، شامل ادارات مرتبط نظیر راه و شهرسازی، استاندارد، نظام مهندسی، شهرداریها، پلیس راهور، تولیدکنندگان، ناظران، آزمایشگاهها، مجریان و مصرفکنندگان، در سامانه مازیس دارای کارتابل اختصاصی و دسترسی به گزارشهای تخصصی متناسب با حوزه فعالیت خود خواهند بود.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس گفت: این سامانه نهتنها به تولیدکنندگان اجازه میدهد تا کلیه فرایندهای تولید، فروش و ارسال را بهصورت آنلاین مدیریت کنند، بلکه نهادهای دولتی نیز میتوانند نظارتهای لحظهای و کلانشهری داشته باشند.
رضایی افزود: با قابلیت ارزیابی و امتیازدهی به واحدهای تولیدی، مصرفکنندگان نیز در انتخاب بهترین تولیدکننده مصالح، آزادی و آگاهی بیشتری خواهند داشت. از سوی دیگر، تحلیل دادههای حاصل از سامانه به سازمانها این امکان را میدهد تا در مسیر کاهش هزینهها، بهبود کیفیت، مدیریت هوشمند شهری و افزایش ایمنی گام بردارند.
وی، با اشاره به نقش حیاتی این سامانه در مدیریت بحرانها، بهویژه در شرایط وقوع زلزله ادامه داد: این سامانه با برجستهسازی اهمیت استفاده از مصالح استاندارد و ثبت شناسنامه فنی ساختمانها، میتواند در افزایش ایمنی و تصمیمگیری بهتر خریداران نقش مؤثری ایفا کند.
او افزود: استفاده از فناوریهای نوین، تحول چشمگیری در شیوههای سنتی و دستی ایجاد خواهد کرد و فرایندهای اداری را به سمت نظارت هوشمند، آنلاین و پاسخگو سوق خواهد داد.
اخبار مرتبط
-
میانگین پیشرفت پروژه نهضت ملی مسکن فارس ۳۵ درصد اعلام شد
شیراز- ایرنا- مدیرکل راه و شهرسازی فارس گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه نهضت ملی مسکن در این…
-
نخستین مرکز رشد مدیریت وزارت راه و شهرسازی در فارس افتتاح شد
شیراز – ایرنا- نخستین مرکز رشد و نوآوری مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی، با هدف مدرنیزه…
منبع: https://www.irna.ir