تاثیر گرمای بی‌سابقه بر تولید و گرانی سیمان

گرمای بی سابقه این روزها نه تنها کلافه کننده است بلکه مشکلات جدی برای زیرساخت ها و صنایع تولیدی ایجاد کرده است. به دلیل مصرف بالای برق و قطعی‌های مکرر، بسیاری از کارخانه‌های سیمان مجبور به توقف فعالیت شده‌اند، و این وضعیت باعث گرانی سیمان تا ۹۰ درصد شده است.

به گزارش مجله سازه، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن تاکید کرد، کمبود سیمان باعث توقف فعالیت بسیاری از کارگاه‌های ساختمانی شده است. این مشکل در شرایطی رخ داده که ساخت و ساز از رونق افتاده و چنین موانعی می‌توانند بحران را تشدید کنند.

توقف فعالیت کارخانه‌های سیمان به دلیل قطعی برق

فرشید پورحاجت در اظهارات خود توضیح داد که بسیاری از کارخانه‌های تولید سیمان با مشکل تامین برق مواجه هستند و فقط تعداد محدودی از آن‌ها دارای نیروگاه‌های برق اختصاصی هستند. به همین دلیل، بسیاری از تولیدکنندگان سیمان ناچار به توقف فعالیت شده‌اند.

برنامه‌های مربوط به پایداری شبکه برق کشور منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانه‌های تولیدی به ویژه تولیدکنندگان سیمان شده است. این وضعیت باعث کاهش عرضه سیمان در بازار و افزایش قیمت آن شده است. در حالی که سال گذشته چنین مشکلی وجود نداشت، اما امسال با توجه به گرمای بی‌سابقه، قطعی‌های مداوم برق دور از انتظار نیست.

تاثیرات کمبود و گرانی سیمان بر پروژه‌های مسکن

با توجه به وضعیت فعلی برق کشور، در توزیع سیمان اختلال ایجاد شده و احتمالا به زودی با کمبود سیمان در بازار مواجه خواهیم شد. طرح‌های مسکن‌سازی نیازمند سیمان هستند و توقف تولید و گرانی سیمان می‌تواند کارگاه‌های مسکن را متوقف کند.

در میان تمام صنایع، وضعیت صنعت سیمان وخیم‌تر است. در ۲۰ روز گذشته، قیمت سیمان ۸۰ تا ۹۰ درصد افزایش یافته و مصرف‌کنندگان ناچار به پرداخت مبالغ بیشتری برای خرید آن هستند. سازندگان ساختمانی که اکنون نیز با مشکلات زیادی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند، دیگر توان مقابله با کمبود سیمان را ندارند. گرانی سیمان به کاهش تعداد سازندگان ساختمانی منجر خواهد شد در حالی که کشور به افزایش تولید مسکن نیاز دارد.

بحران مسکن؛ پیشنهادات کارشناسان

به گفته دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان، اکنون قیمت هر کیسه سیمان بین ۱۶۰ تا ۱۷۰ هزار تومان است، در حالی که هفته گذشته این قیمت ۸۰ تا ۹۰ هزار تومان بود. این افزایش ۹۰ درصدی به نفع هیچ‌کس نیست و بازار مسکن را مختل خواهد کرد. متاسفانه در سال‌های گذشته، مدیریت مناسبی برای مصرف برق کارخانه‌ها صورت نگرفته و در زمستان نیز این واحدها با مشکل کمبود سوخت مواجه هستند. این مشکلات دو بار در سال باعث گرانی کالاهای ساختمانی به خصوص گرانی سیمان می‌شوند. سوال اینجاست که آیا سازندگان ساختمانی می‌توانند با این گرانی‌ها کنار بیایند؟

فرشید پورحاجت در ادامه به تشریح مسئله انرژی کارخانه‌های تولیدی پرداخت و تاکید کرد که این مشکل هم در زمستان و هم در تابستان وجود دارد. و بهترین راهکار برای این واحدها، احداث نیروگاه‌های کوچک مقیاس است که مشکل برق آن‌ها را حل کنند.

اگر از همین امروز مقدمات ساخت این نیروگاه‌ها آماده شود، احتمالا در سال‌های آینده این مشکل حل خواهد شد. در غیر این صورت، هر ساله با این معضل بزرگ مواجه خواهند شد. دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن تصریح کرد که همین رویکرد باید در قبال تامین گاز نیز اتخاذ شود. ایران یکی از شش تولیدکننده برتر سیمان در دنیاست، بنابراین باید فرآیندها به نحوی تنظیم شوند که حتی در پیک مصرف برق، تولید سیمان متوقف نشود و به روند خود ادامه دهد.

منبع: https://majalesaze.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *