خطر ریزش ساختمان‌های ناایمن بیخ گوش مالکان بجنوردی

اخبار ساختمان:

۱۱ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۲
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 85705812
TT
۱ نفر

برچسب‌ها

  • کمیسیون عمران معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد
  • مصالح ساختمانی
  • دستگاه قضا
  • خراسان شمالی
  • ساختمان ناایمن
  • شهرداری بجنورد

خطر ریزش ساختمان‌های ناایمن بیخ گوش مالکان بجنوردی

۱۱ دی ۱۴۰۳، ۱۲:۰۲
کد خبر:85705812
خطر ریزش ساختمان‌های ناایمن بیخ گوش مالکان بجنوردی

بجنورد- ایرنا- ۷۸ ساختمان ناایمن مرکز خراسان‌شمالی از جمله بیمارستان، پاساژ، تالار و سایر اماکن عمومی شناسایی شده اند که در صورت بروز حادثه متحمل خسارت های زیادی خواهند شد و اهتمام جدی برخی دستگاه‌ها را برای رفع این مشکل می‌طلبد.

به گزارش ایرنا، چندماه پیش یک مورد حادثه حریق در یک مجتمع تجاری به سامانه ۱۲۵ آتش نشانی اطلاع داده شد که در پی آن ابتدا آتش‌نشانان ۲ ایستگاه و در مجموع عوامل آن به همراه تجهیزات مورد نیاز به محل حادثه اعزام شدند.

کانون حریق مغازه پوشاک در طبقه همکف یکی از مجتمع های تجاری بود، این مغازه کاملا شعله‌ور شده و شعله‌های آتش درحال سرایت به بخش‌های دیگر بود که با اقدام به موقع آتش‌نشانان از گسترش حریق جلوگیری شده و مدتی بعد نیز آتش به طور کامل مهار و اطفا شد.

دود زیادی از این حریق به طبقه منفی یک ساختمان و همچنین طبقات بالایی سرایت کرده بود و به همین دلیل نیز گروهی از آتش‌نشانان با استرس و فوریت های فراوان به سایر طبقات مراجعه کردند تا مبادا گستره آتش سوزی بیشتر شود.

خوشبختانه این حادثه خسارت جانی نداشت و بعد از آن مسوولان شهری به فکر ایمن سازی ساختمان های ناایمن بجنورد و دیگر شهرهای استان افتادند اما در عمل کاری انجام نشد و رفته رفته دغدغه ها و نگرانی های مالکان نیز کمرنگ تر شد.

بی خیالی مالکان در ایمن سازی موجب نگرانی های شهروندان شده و مردم تقاضای رسیدگی جدی به این موضوع را دارند زیرا که این موضوع با جان مردم در ارتباط است و برخورداری از شهر ایمن یکی از مسلم ترین حقوق آنان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید:

آتش سوزی گسترده کارگاه مبل‌سازی در بجنورد مهار شد

آتش سوزی کارخانه پنبه در خراسان شمالی مهار شد

خطر ریزش ساختمان های ناامین بیخ گوش مالکان بجنوردی

ساختمان های ناایمن بلای جان شهروندان

رییس کمیسیون عمران معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد با بیان اینکه ساختمان‌ها از نظر ایمنی به چهار دسته بسیار بحرانی، پرخطر، میان خطر و کم خطر تقسیم می‌شوند، گفت: برخی ساختمان های ناایمن مراکز اداری و مهم هستند و برخی ساختمان های عمومی واقع در بافت فرسوده و ناکارآمدند که طراحی آن براساس زلزله و سایر حوادث انجام نشده است و نیاز به بازسازی دارد.

علی اربابی افزود: برخی مناطق و روستاها نیز از جمله ملکش، باقرخان، احمدآباد و شرق سپاه به مرور زمان به شهر ملحق شدند و بدون پروانه و تحت نظارت نظام مهندسی و شهرداری اقدام به ساخت و ساز کردند.

اربابی یادآور شد: دو سوم شهر بجنورد بافت ناکارآمد و فرسوده به نوعی(بافت قدیمی) است که شهرداری با همکاری راه و شهرسازی امتیازات، مشوق، تخفیف عوارض صدور پروانه و تسهیلات ارائه می دهد تا سازنده با توجه به توجیه اقدام به ساخت و ساز کند تا این بافت ها اصلاح شود.

رییس کمیسیون عمران معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد ضمن گلایه از بی توجهی مالکان به این موضوع، بیان کرد: ساختمان هایی که خود به شهروندان خدمات ارائه می دهند به دلیل سهل انگاری در مواقع حوادث خود دچار بحران می شوند.

اربابی با بیان اینکه ساختمان های نا ایمن بلای جان شهروندان است، عنوان کرد: برخی از آنها باید ایمن‌سازی ها را انجام دهند، برخی باید پلمب شوند و بازسازی اساسی برای آنها انجام شود.

وی ادامه داد: به ساختمان های نا ایمن مهلت ایمن سازی نیز داده شده است.

اربابی با اشاره به پایش ساختمان‌ها و بررسی آنها از لحاظ ایمنی، خاطرنشان کرد: پایش ساختمان‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود و به مالکان و ساکنان آنها گزارش‌ها داده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

۱۲ کارگاه ساختمانی ناایمن خراسان شمالی پلمب شد

خطر بیخ گوش ۷۸ ساختمان ناایمن در بجنورد

خطر ریزش ساختمان های ناامین بیخ گوش مالکان بجنوردی

شناسایی ۷۸ ساختمان ناایمن در بجنورد

مدیرعامل آتش نشانی بجنورد گفت: ۷۸ ساختمان ناایمن مرکز خراسان شمالی از جمله بیمارستان، پاساژ، تالار و سایر اماکن عمومی شناسایی شده اند که در صورت بروز حادثه متحمل خسارت های زیادی خواهند شد.

علی یکدل اظهارکرد: ساختمان های ناایمن پایان کار ندارند و در صورت حادثه خطراتی را برای عمومی مردم به همراه خواهند داشت.

وی افزود: چندین مرتبه از این اماکن ناایمن بازدید و مکاتبات لازم در خصوص تخلیه انجام امام متاسفانه توجهی به این موضوع نشده است.

مدیرعامل آتش نشانی بجنورد ضمن گلایه از بی توجهی صاحبان این مکان ها خاطرنشان کرد: هرگونه تجهیزات ایمنی به نفع خود آنان و جهت پیشگیری و خسارت از بروز هرگونه حوادث است.

وی با بیان اینکه آتش نشانی اهرم قانونی برای برخورد با اینگونه افراد را ندارد، بیان کرد: موضوع کار اهمیت بالایی دارد و به دادستان و مراجع قضایی اعلام شده تا در اولین فرصت مجدد بازدید و راهکارهای لازم ارائه شود.

بیشتر بخوانید:

۱۲۸ ساختمان ناایمن در بجنورد شناسایی شد

۶ کارگاه ساختمانی ناایمن خراسان شمالی پلمب شد

خطر ریزش ساختمان های ناامین بیخ گوش مالکان بجنوردی

دستگاه قضایی به پرونده ساختمان‌های ناایمن ورود کند

یکی از نیروهای سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر بجنورد با انتقاد از بی‌توجهی اخطارهای آتش‌نشانی در مورد حادثه حریق گفت: ساختمان های نا ایمن چندین بار مورد بازرسی قرار گرفتند و موارد نقص ایمنی به مدیران آن اطلاع داده شده بود که متاسفانه توجه چندانی به آن نشده است.

وی که از اعلام نامش خودداری کرد، افزود: به دلیل وجود تعداد زیادی ساختمان ناایمن احتمال بروز حادثه در این مکان ها بسیار زیاد است و هر چند وقت یک بار با بروز حادثه‌ای مثل حریق این مساله مورد توجه رسانه‌ها و عموم قرار می‌گیرد و دوباره به فراموشی سپرده می‌شود.

وی ادامه داد: هشدارهای جدی نیز به مدیران ساختمان های ناایمن داده شده که در صورت عدم پیگیری مالکان، دستگاه قضا باید به شکل جدی ورود کند.

کارشناس آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد خاطرنشان کرد: اکنون ساختمان‌سازی با گذشته قابل قیاس نیست هر چند شاید این ساختمان ها در آن بازه زمانی استاندارد بوده اما اکنون ایمن نیستند و این مهم در کمیته تخصصی ایمنی مورد توجه ویژه است.

وی بیان کرد: برخی از ساختمان‌ها به لحاظ سیم کشی و تاسیسات با مشکلاتی مواجه هستند که امکان ایمن‌سازی آنها وجود دارد اما برخی از آنها باید تخریب شود چرا که از ایمنی لازم برخوردار نیست و با کوچک‌ترین لرزه ممکن است دچار آسیب شوند.

وی عنوان کرد: مهم ترین چالش امروز بی توجهی و باور نداشتن به موضوع ایمنی توسط مدیران و مالکان مجتمع های تجاری است که این موضوع کار را سخت کرده است.

آتش نشانی بجنورد با ۱۱۴ نفر آتش نشان در حادثه های مختلف امدادرسانی می کند.

بجنورد مرکز خراسان‌شمالی با ۲۳۰ هزار نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است.

۱ نفر

برچسب‌ها

  • کمیسیون عمران معماری و شهرسازی شورای شهر بجنورد
  • مصالح ساختمانی
  • دستگاه قضا
  • خراسان شمالی
  • ساختمان ناایمن
  • شهرداری بجنورد

اخبار مرتبط

  • ورود دستگاه قضا به مشکلات طرح بافت فرسوده بجنورد 

    ورود دستگاه قضا به مشکلات طرح بافت فرسوده بجنورد 

    بجنورد-ایرنا- رییس کل دادگستری خراسان شمالی از تاخیر در زمان بهره‌برداری از طرح ارمغان بجنورد…

  • ۱۹ دستگاه آسانسور ناایمن خراسان شمالی پلمب شد 

    ۱۹ دستگاه آسانسور ناایمن خراسان شمالی پلمب شد 

    بجنورد-ایرنا- سرپرست اداره کل استاندارد خراسان شمالی گفت: ۱۹ دستگاه آسانسور از ابتدای امسال…

  • خطر بیخ گوش ۷۸ ساختمان ناایمن در بجنورد

    خطر بیخ گوش ۷۸ ساختمان ناایمن در بجنورد

    بجنورد- ایرنا- رییس آتش نشانی بجنورد گفت: ۷۸ ساختمان ناایمن مرکز خراسان شمالی از جمله بیمارستان،…

منبع: https://www.irna.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *